Concert
IN


Sek LosoFoto’s: ©2009 Nethai Media
Met dank aan: sekloso.net
 

Na het uitbrengen van de CD en VCD Loso Concert For Friends in 2002 besloot het trio een tijdje rust te nemen om nieuwe nummers te schrijven. Ook hadden ze alles al in de Thaise muziek industrie bereikt en dachten ze er over om internationaal te gaan. Echter, Rath en Yai hadden andere plannen en formeerden de band Fahrenheit. Sek ging alleen verder en bracht op 7 augustus 2003 zijn debuut album uit. Samen met Bird McIntyre, de Thaise luk thung ster, nam hij in 2004 het album Bird Sek op en hadden uitverkochte concerten in Bangkok’s Impact Arena.

In navolging van zijn rockidool Jimi Hendrix wilde Sek in Engeland gaan optreden. In 2004 vertrok hij naar Londen voor een intensieve training Engels met een upper-class Brits accent. Hij begon nummers te schrijven in het Engels en zocht in tussen naar een geschikte bassist en drummer om een nieuwe band samen te stellen. Dit lukte met drummer Eric Lavansch en bassist Anthony Wilson. Samen met Sek vertrokken ze naar Thailand voor een tour van zes maanden. Hier kwamen ze in contact met producer Owen Morris die de band zag spelen voor 50.000 mensen op het “2004 Pattaya International Music festival”. Morris, die onder de indruk was, dook de studio in en produceerde drie nummers voor de band: “I wish I could”, “Just Wonder”en “Fly Away” voor Sek’s Engelse debuut album “For God’s Sake”.

Hierna veranderde het leven van de band compleet. Er werd hard gewerkt aan Engelstalige nummers zowel in Thailand als in Engeland, waar ze ook regelmatig optraden. In 2005 nam Sek de Thaise muzikanten Tom, Tu en Tok mee op een zeer succesvolle tour door Europa. Ook Nederland werd aangedaan en op 4 november 2005 speel-de de band in een bomvolle Lexion discotheek in Westzaan. Op 17 februari 2006 waren ze hier weer heel even terug maar vermoedelijk door de korte tussentijd was het minder druk dan bij het eerste concert.


Zaterdag 8 augustus 2009 is Sek Loso met z’n eigen band weer te zien en te horen in de Event Plaza in Rijswijk.
Met veel nieuwe nummers en internationale ervaringen rijker is er veel veranderd sinds het fantastische concert in 2005. Het wordt een concert om naar uit te kijken. Sek Loso is bekend bij zowel de jonge als de oude generatie Thaise mensen in Nederland maar ook bij heel veel Thailandgangers!
  .
Naar boven