Shopping
  IN

Central Embassy Bangkok
    Central Embassy Bangkok

In 2013 is dit de spannendste hotel- en winkelbestemming van Thailand!

Central
E
mbassy

.
Een futuristisch hotel- en shopping complex in het
Nai Lert Park in Bangkok

Amanda Levete Architects bouwt een groot winkel- en hotelcomplex in Bangkok, Thailand. Deze ‘Central Embassy’ is het eerste grote project voor Levete nadat zij Future Systems verliet en voor zichzelf begon. Het 140.000 vierkante meter grote project komt op de plek van de voormalige tuin van de Britse ambassade in Nai Lert Park. Een zeven verdiepingen hoog deel, het ‘podium’, bevat winkelruimte.
Daarnaast bevat het complex een hoteltoren van dertig verdiepingen.
 
Het podium en een toren zijn twee aparte vormen die in elkaar gedraaid lijken rondom lichthoven. Binnen-ruimtes lopen over in terrassen en daktuinen.

Levete zegt met dit gebouw een modern icoon voor Bangkok te willen bouwen, dat de spannendste hotel- en winkel-bestemming van Thailand moet worden.
Onderzoek naar traditionele Thaise motieven en materialen was belangrijk. Tegelijkertijd werd geëxperimenteerd
met digitale ontwerptechnieken zoals parametermodelling. Zo ontstond een mix van traditioneel en modern.
Volgend op dit onderzoek werd een gevel ontworpen waarin met keramische tegels een driedimensionaal patroon wordt gemaakt. Deze gevel moet er met elke stap van de bezoeker anders uit zien en de verdraaide vorm van het gebouw versterken.
Het werk aan Central Embassy wordt naar verwachting gestart in 2010 en moet klaar zijn in 2013.

Bron: Amanda Levete Architects. Artikel en foto's geplaatst met toestemming van architec-tenweb.nl. Op de tekst en foto's rust copyright
  Central Embassy Bangkok
  .
Naar boven