Nieuws 2009
Nieuws 2009
IN


Prins Bhisadej

Thaise prins op de koffie
  werd bijna veertig jaar geleden in het leven geroepen door Zijne Majesteit koning Bhumibol.
Om meer aandacht te geven aan dit project was de prins al een paar dagen eerder bij het Thaise restaurant de Blue Elephant in Brussel geweest. Hier konden genodigden veel producten uit Noord Thailand proeven die het restaurant al op de menukaart heeft staan. De prins liet zich door Barend Boot alles uitleggen over het branden van deze ‘Pride of Thailand’ en mocht daarna zelf de koffie proeven.

Na het uitwisselen van de cadeaus en een kort interview voor RTV Utrecht en RTL4 liep de prins en pasant even naar de plaatselijk kaashandel om de aan zijn vrouw beloofde Edammer kazen te kopen. Ook de plaatselijke dierenwinkel kreeg nog gauw even een bezoekje van de prins: voor zijn Whippet had hij graag een nieuwe halsband meegeno-men. Helaas was deze hier niet verkrijgbaar.
Brussel in de ban van organic food

Prins Bhisadej
 
Brussel, 27 en 29 april 2009


Om de Thaise biologische keuken te demonstreren organiseerde de Koninklijke Thaise ambassade te Brussel en de ‘Office of Agricultural Affairs’ op maandag 27 april een persconferentie in het bekende Thaise restaurant Blue Elephant in Brussel. Hierbij was ook de voorzitter van het ‘Royal Project’, Z.H. prins Bhisadej Rajani aanwezig. Het project werd bijna veertig jaar geleden in het leven geroepen door Zijne Majesteit koning Bhumibol, aanvankelijk voor de Gouden Driehoek in het noorden van Thailand. Veel producten van het ‘Royal Project’ worden dagelijks in de keukens van de Blue Elephant restaurants gebruikt.

European Seafood Expo
Duurzaam ondernemen is ook in Thailand meer dan ook aan de orde. De sector van de ‘organic argo-business’ heeft in de voorbije vijf jaar een sterke groei gekend. Gedreven door de aandacht voor gezondheid, milieu, voedselveiligheid en welzijn zal de organische landbouw verder aan belang winnen. Thailand is op wereld-vlak een grote voedselproducent. De geografische ligging en het gunstig klimaat zijn bepalend voor het belang van de landbouw en de visserij. Organic seafood uit Thailand was al volop aanwezig op de European Seafood Expo die gehouden werd van 28 tot 30 april in Brussel. Een aantal van de 18-tal Thaise standhouders presenteerden op deze beurs organische garnalen, tilapia en cobia vissen.

Op de ‘Thai Tasty Night – ESE2009’ die op woensdag 29 april werd georganiseerd door de Thaise ambassade in Brussel, de Thailand Department of Fisheries en de Thai Frozen Food Association kon men kennis maken met deze nieuwe hoog gekwalificeerde visproducten uit Thailand.


.
Foto boven: De THaise prins Z.H. prins Bhisadej Rajani houdt een toespraak bij Blue Elephant in Brussel. Onder links: kookdemonstratie door Nooror Somany bij Blue Elephant en rechts: de Thaise stands op de European Seafood Expo in Brussel.
Fotoreportage: ©2009 Nethai Media
De Thaise overheid heeft de afgelopen jaren kosten noch moeite gespaard om de biolo-gische landbouw en visserij te stimuleren. De ‘Royal Project Foundation’ speelt daar een cruciale rol in. Dit project in Noord-Thailand streeft ernaar een type landbouw te promoten die niet alleen rendabel is, maar tevens het milieu respec-   teert en de levenskwaliteit van de plaatselijke bevolking kan verbeteren. Eén van de meest in het oog springende realisaties van het ‘Royal Project’ is de hulp die men biedt aan de plaatselijke berg-stammen. Men wil deze helpen overscha-kelen van de opiumteelt naar een rendabele biologische groenten- en bloementeelt.
Baarn, 29 april 2009

.
Zo’n 15 jaar geleden ontdekte Jacob Boot tijdens een bezoek aan een koffieplantage in Noord-Thailand een geweldige Arabica kof-fie en gaf deze de naam ‘Pride of Thailand’.

Voor zoon Barend Boot, eigenaar van de Golden Coffee Box in Baarn, was het dan ook een hele eer om woensdag 29 april een Thaise prins, die alles wist over het Konings-project en de koffieplantages, op de koffie te krijgen.

Prins Bhisadej Rajani (87), voorzitter van de ‘Royal Project Foundation’, zet zich in deze hoedanigheid in om een rendabele landbouw te bevor-deren die de levenskwaliteit van de plaatselijke bevolking ten goede komt. Het project
  Prins Bhisadej
.
Prins Bhisadej
.

Fotoreportage
©2009 Nethai Media


.
Prins Bhisadej
Nooror Somany Blue Elephant

  European Seafood Expo 2009

European Seafood Expo 2009
  .
Naar boven