Thailand promotie Nethai Media
Thailand promotie Nethai Media
Thailand promotie Nethai Media
Thailand promotie Nethai Media
Thailand promotie Nethai Media .
Naar boven
Reizen
IN

Doi Inthanon  
In en om
Doi Inthanon
heeft het lange parcours gewon-nen, nummer 2 was een Engels-man van 30 en nummer 3 een Thais meisje van 15. En de meeste renners die ik zag zwoe-gen waren mannen.

Er worden natuurlijk veel foto’s gemaakt van hen die het hebben gehaald. Luide muziek schalt en er heerst een uitgelaten stem-ming.
Nieuwkomers worden met applaus ontvangen. Naast de finish staat een bord: Het hoogste punt van Thailand. Er gaat een smal paadje iets verder naar boven, na 50 meter bereik je dan echt het hoogste punt van Thailand.
.


Ik ga tezamen met opgewonden renners en hun fiets naar boven. Bij het hoogste punt is een podium waar klimmers zich met de fiets hoog boven hun hoofd laten fotograferen. Boven hen hangt een bord met daarop in het Thai en Engels: Het hoogste punt van Thailand. Ik loop nog zo’n 40 meter verder op het pad dat nog iets naar boven gaat. En ja hoor, daar is dan echt het aller-hoogste punt van Thailand. Een bord geeft aan dat we op een hoogte zijn van 2565 meter, 33 centimeter en 4,1 millimeter. Het hoogtepunt van de dag!
   
Doi Inthanon
Doi Inthanon, met 2565 meter de hoogste berg van Thailand, ligt op ca. 58 km te zuidwesten van Chiang Mai. De berg ligt in het grote National Park Doi Inthanon en is een populaire bestemming voor veel Thai maar ook toeristen komen er graag. Het 482 km² grote park kent enorme ketens van altijd groene bergwouden, watervallen, wilde orchideeën, prachtige bloemen en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Ook voor vogelaars is het park interessant: meer dan 400 soorten vogels komen er voor.

Doi Inthanon is de bron van vele rivieren zoals de Mae Klang, Mae Pakong, Mae Pon, Mae Hoi, Mae Ya, Mae Chaem, Mae Khan en een deel van de Mae Ping. Op de top van het National Park is het altijd
  koud. Ook in de zomer als de temperatuur in Chiang Mai 30 graden Celsius is, is het op de top van Doi Inthanon vaak nog geen 10 graden boven nul.

Veel informatie over Doi Inthanon National Park is te vinden op de website van het Park. Hier vindt u foto’s van alle locaties die u kunt bezoeken zoals de Birchinda Cave, alle water-vallen in het park, de Napamaytanidol Chedi en Phra Mahatat Napaphon Bhumisiri, het Ban Mae Ab Nai Karen dorp en het Khun Ya Noi Hmong dorp, het Inthanon Royal project en de vele trektochten die u door het park kunt maken. Mocht u willen overnachten dan biedt het park daarvoor een aantal mogelijkheden. Ook deze informatie vindt u op de website.