Nieuws 2009
IN

.
Thaise topdansers en -danseressen uit Nederland op Amazing Thailand Festival in Bad Homburg (D)


  De Thaise dansgroep Thai Performing Arts Club uit Nederland heeft zaterdag 4 en zondag 5 juli een diepe indruk achter-gelaten op de bezoekers van het Amazing Thailand Festival 2009 in de Duitse stad Bad Homburg. Beide dagen liet deze professionele Thaise dansgroep, met vierentwintig fantastische dansen, zien waarom zij vorig jaar twee prijzen in de wacht sleepten en daarmee het alleenrecht kreeg voor het optreden van dit jaar!

De Thai Performing Arts Club, die zich eind 2007 in Nederland introduceerde, bestaat uit een nieuwe dansgroep en een samenvoeging van een aantal kleinere Thaise dansgroepen en individuele dansers en danseressen. Het geheel staat onder leiding van choreograaf Chakkrapong Pummaneenin. De groep heeft intussen nationale- en internationale bekendheid gekregen met hun unieke optredens. In Nederland zullen ze weer te zien zijn op het Thailand Grand Festival op zaterdag 5 en zondag 6 september op het Beursplein in Amsterdam.

Twee Sala Thai
Het druk bezochte Amazing Thailand Festival wordt jaarlijks in ket Kurpark van Bad Homburg gehouden voor de Sala Thai die in 1907 door de Thaise koning Chulalongkorn (Rama V) geschonken werd. In 2007 kreeg Bad Homburg van koning Bhumibol een tweede Sala Thai aangeboden. Het was toen 100 jaar geleden dat koning Chulalongkorn in een Kuuroord in Bad Homburg genezen was van zijn ziekte.

Fotoreportage: ©2009 Nethai Media - Bad Homburg 4-5 juli 2009
  .
Naar boven