Nieuws 2009
Nieuws 2009
IN

Chada Thai Alkmaar

Chada Thai Alkmaar - Thai Select ....................................Alkmaar, 26 maart 2009
Baiyok Zwolle

Zwolle heeft er weer een
stukje Thailand bij gekregen

  Woensdag 25 maart 2009 vond de offi-ciële opening plaats van de Thaise eet-winkel, BaiYok Thais voor Thuis aan de Diezenpoortenplas 40 in Zwolle, door Thaise monniken van de Buddharama Tempel in Waalwijk. Het is in Thailand gebruikelijk om, wanneer iemand een nieuwe zaak begint of in een nieuw huis gaat wonen, monniken uit te nodigen om de nieuwe locatie in te zegenen.


Fotoreportage: ©2009 Nethai Media

.


Thaise eetwinkel
Naar het concept “Thaise eetwinkel” besloot Paul van der Helm van het Thaise restaurant BaiYok in Zwolle een paar jaar geleden een onder-zoek te doen en een goed business-plan te schrijven. Kort geleden werd hij gebeld door de makelaar met de mededeling dat er een pand vrij kwam op loopafstand van zijn restaurant. Dat Paul zijn business-plan niet voor niets had geschreven ontdekte hij al gauw in de try-out dagen voor de opening: het leek wel of heel Zwolle wist dat hij een Thaise eetwinkel zou gaan openen.
Je maakt plannen om naar Thailand te gaan en dan komt er ineens een aanbod om in Nederland een Thai restaurant over te nemen. Dit overkwam Ralf Kohnen en zijn Thaise vrouw Nattapat drie jaar geleden. Ze kregen hierdoor onverwachts de mogelijkheid om hun liefde voor Thailand en de Thaise keuken samen te voegen tot een culinair hoog-standje dat op donderdag 26 maart bekroond werd met het officiële Thai Select keurmerk.

Voor de uitreiking van het Thai Select keurmerk was een delegatie van de Thaise ambassade in Den Haag naar het Thaise restaurant Chada Thai in Alkmaar gekomen. Deze delegatie, die ook deel uit-maakt van de beoordelingsco-missie van Thai Select, had vorig jaar al een bezoek gebracht aan dit restaurant en Ralf en Nattapat de mogelijkheid geboden om in aan-merking te komen voor het Thai Select keurmerk.

Plaatsvervangend ambassadeur voor Thailand in Nederland, de heer
  Krairawee Sirikul bood, na een korte toespraak, Ralf en Nattapat het officiële Thai Select document aan waarna mevrouw Pornsiri Meakawichai, Minister Consellor (Commercial) hen het Thai Select logo overhandigde.

“Een kroon op ons werk” Zo omschreef Ralf Kohnen deze -Thai Select-erkenning voor de inzet die hij, zijn vrouw en het volledige Thaise team de afgelopen jaren hebben gegeven om in hun restaurant de authentieke Thaise keuken op hoog niveau aan hun gasten te presenteren. Chada Thai heeft daarmee laten zien dat ze het waard is om Thai Select te zijn. Voor de gasten van dit restaurant zal er niet veel veranderen: zij zullen de overheerlijke gerechten van de authentieke Thaise keuken kunnen blijven proeven, alleen nu wel onder het toeziend oog van het Thai Select keurmerk.

Thai restaurant Chada Thai
Gedempte Nieuwesloot 115
1811 KR Alkmaar
www.chadathai.nl
  Chada Thai Alkmaar


Bovenste foto: Ralf Kohnen met het Thai Select logo met links van hem mevrouw Pornsiri Meakawichai, Minister Consellor (Commercial) en de heer Sakollawat Tongscharoen van de Thaise ambassade. Rechts staat de plaatsvervangend ambassadeur voor Thailand in Nederland, de heer Krairawee Sirikul met naast hem Nattapat Kohnen en rechts van haar mevrouw Saichon Surapinich van Thai Airways.

Informatie over Thai Select en de Thai Select restaurants kunt u vinden op deze website.
Het is razend populair: Thais eten. Waren er eind jaren 80 nog maar enkele Thaise restau-rantjes in Nederland, anno 2009 is dit uitgegroeid tot ver boven de 150. Van luxe- tot afhaalrestaurantjes en voorzien van een authentieke Thaise keuken of van een wokpan: voor alle Nederlandse smaakpapillen zijn er in een groot aantal plaatsen tongstrelende Thaise gerechten of een snelle Thaise maaltijd verkrijgbaar.
.
Nu kan je tegenwoordig ook in je eigen keuken aan de slag met het samenstellen van Thaise gerechten, maar als je geen Herman, Jamie of
Gordon bent en je wil toch lekker thuis Thais eten, dan is het vaak beter om in een van de vele Thaise restaurants of afhaalrestaurantjes je favoriete menu af te halen.

Baiyok Zwolle
BaiYok Thais voor Thuis is een moderne Thaise eetwinkel op de hoek van de Diezerpoorterplas en de Badhuiswal aan de rand van het centrum van Zwolle. Groene en grijze kleuren accentueren de lange vitrine waarin elke dag verse Thaise gerechten liggen die in de eigen keuken worden klaargemaakt.
Woensdag 25 maart werd de nieuwe Thaise eetwinkel op Boeddhistische wijze, en volgens de Thaise traditie, ingezegend door een drietal monniken van de Buddha-rama Temple uit Waalwijk. Hieraan voorafgaand hielden de monniken een korte ceremonie in het Thaise restaurant BaiYok waar Paul van der Helm, zijn vrouw Yaowanuch Arpamo en het personeel de zegen meekregen voor het succes van de zaak.

Een stukje Thailand

Zwolle heeft er vanaf woensdag weer een stukje Thailand bij gekre-gen. Misschien kan de Zwolse VVV de twee BaiYok restaurants in de toeristische route opnemen die, in deze prachtige Hanzestad, met een Thaise Tuk Tuk wordt gereden.
  .
Naar boven